torsdag 26 maj 2011

Om säsongsfinalen av Glee


Nä, fy vad dåligt det sista avsnittet av Glee var. Alla som brukar läsa den här bloggen vet ju att jag hyser en hatkärlek till denna serie (skriver om det tex här).

Men sista avsnittet (liten SPOILERVARNING) nu var så dåligt att jag på riktigt trodde att varje scen var "nä nu är det någon som har en dröm" - scenen där Finn ska förklara sin kärlek till Rachel och 5 Glee killar råkar stå vid en vägg och sjunger Bella Notte? Hjälp.

Aaargh och slutet som gick ut på att "vi är som en stor familj och vi älskar varandra så det gör inget att vi förlorade", WHAT?!, klyschigt plus man har väl aldrig sett en grupp där alla avskyr varandra (ömsom blir kära i varandra, de har ju attentionspan på sina känslor som guldfiskar de här körmedlemmarna) så mycket.

Minus för att Sue Sylvester inte var med alls, men hon är ju ändå förstörd genom att ha blivit någon slags snäll person. Låt henne vara roligt elak! Och Låt Brit-Brit vara korkad!

Och NÄR ska sista tabut brytas - feta tjejer får hångla. Tjejer hånglar med tjejer, check, killar med killar lika så (fast inte lika ofta som killar med tjejer men ändå) och FETA tjejer varav det finns en stor tjej och en mkt stor tjej - de får hålla handen. Låt dem råhångla för fan!!

Däremot plus för alla popkulturella referenser. Introt på avlutningsavsnittet var en parafras på filmintrot på Woody Allens Manhattan noterade jag belåtet.

(Samt att jag är redo att förlåta Glee mycket då de refererade till favvofilmen Pretty in pink i prom-avsnittet - "What about PROM Blaine?!" Ni som sett Pretty in pink fattar.).

Spridda skurar vad gäller Glee alltså. Avsky eller gilla??!!

4 kommentarer:

 1. Jag gillar Glee. Men ibland tröttnar jag då vi får moralkakor slängda i ansiktet hela tiden! Det känns ibland som en serie som är för att amerikanska mammor inte ska få flippen. Ja, för de får det ofta.

  SvaraRadera
 2. Ja det är så vansinnigt präktigt ibland!!

  Men cred för att de har provocerat bigotta republikaner i USA i alla fall genom att vara så gayvänliga.

  SvaraRadera
 3. JAG TYCKER OM GLEE SÅ JAG SÄGER BARA: I DOWNT CARE A CHITT OF WAHT YOU SAING I LOVE GLEE!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Lugn! ingen anledning att ta i så. Jag gillar också Glee, vissa delar av den, som du säkert förstår av texten. Inte sista avsnittet bara.

  "Shit" är förövrigt den korrekta stavningen på ordet du vill säga. Inte "chitt".

  SvaraRadera