lördag 19 mars 2011

Glee - plus, minus, tokar som sjunger om Jesus, samt en rar och ovanlig kyss

Plus- och minuslista för Glee:

+ Sue Sylvester ("Prepare for World War Sue!!")
+ Emma och hennes söta kläder och röst
+ Delarna när det mest är skruvad high schoolkänsla, oftast när de får slushies slängda i ansiktet
+ Brittany som säger sina repliker med stenansikte
+ Sue Sylvester. Igen.

- Att de sjunger och dansar hela tiden (jag vet att det är poängen med serien...men det är för tråkigt, speciellt när det är ballader.)
- Att de gjort ett svennigt gammalt 80-tals-bredbent-rockband till ett band som gör att folk frågar på klubbar "kan ni spela den nya med JOURNEY?!)
- Det är för jävla sentimentalt ibland, skämskudde! Sluta göra tårdrypande avsnitt om att tro på julen, eller, horror, sjunga till förlamade som ligger i sjukhussängar.

MEN mitt stenhjärta rördes trots allt och det kom en liten tår när jag såg senaste avsnittet. Två tonårspojkar som kysser varandra? Tror ni det är vanligt i amerikanska tonårsserier med tiotals miljoner som tittar? Tror ni det hade hänt i Beverly Hills 90210 back in the days? Fint. (Plus känga åt homofoba Tea Party-rörelsen i USA i och med crazy jurymedlem, det ar roligt. Modigt!)


Men sedan var det en till kul sak som hände i senaste avsnittet! Ni kanske har sett den här? Jag såg den för ett par år sedan, himla kul, tokiga kristna är ju tacksamt ämne. Den var alltså Glee-ifierad och gjordes av New Directions värsta fiender, beordrat av Sue för att vinna poäng hos ovannämnda tokkristna jurymedlem.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar