onsdag 28 november 2012

Mer om nya säsong 2 av Bron/Broen

Mmm Saga.
 Nu spelas säsong 2 in av älskade Bron, som jag tyckte var helt sinnesjukt spännande och dessutom vet ni som läst bloggen länge att jag fick en ny idol i SagaNorénLänskrimMalmö. Har ni inte sett första säsongen kan jag bara beklaga...men det kanske finns på dvd? Nu spelas i alla fall säsong 2 in för fullt, på statist.se söker de statister om du gillar sånt.

(OBS! Man söker hubotar till säsong 2 av Äkta Människor också, det låter ju kul på riktigt. Men man skulle säkert inte få vara hubot med smink och allt. Utan bara typ "kvinna som handlar".)

Handlingen för säsong 2 är i alla fall ute och lyder som följande:

Ett rostigt gammalt lastfartyg på väg genom Öresund skär plötsligt ur kurs och styr i riktningen mot Öresundsbron. Sjöfartsövervakningen i Malmö anropar fartyget men får inget svar. Uppe på den tomma bryggan ekar operatörens anrop. Vems är båten och vad finns ombord? Detta blir början på en dramatisk brottsvåg som tvingar den svenska och danska polisen att återigen samarbeta och Saga Norén får anledning att söka upp sin kollega Martin Rhode. Tillsammans måste de riskera allt för att avvärja hotet.

Mjahajaha vad tror ni om detta?

Sofia Helin och Kim Bodnia är kvar i huvudrollerna (fattas bara). Huvudregissör är Henrik Georgsson som avslutade den första säsongen. Berättelsen är ett originalmanus med Hans Rosenfeldt som huvudförfattare, så det känns tryggt tycker jag!

Annars ska både USA och England göra remakes av Bron. Det är mäktigt! I USA har den arbetsnamnet The Bridge och ska handla om gränsen mellan USA och Mexico - det låter ju som ett perfekt upplägg!  Stort manusnamn - Meredith Stiehm, som skrev Homeland.

Och stort namn i huvudrollen - Diane Kruger. Jag ber till högre makter att de behåller Sagas knasighet - hon beskrivs i alla fall så här:

El Paso Police Homicide Detective Sonya North, a dogged cop who lacks tact, warmth and empathy. Shockingly candid, she calls the world like she sees it – which can be off-putting to her colleagues, but also refreshing and funny. (mer om castingen hittar du här och här.)

Englands remake har jag inte hört så mycket om - men det lär vara om tunneln mellan England och Frankrike?

Svenska säsong 2 består av tio avsnitt och har premiär på SVT hösten 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar