måndag 18 april 2011

Mycket fantasy-tuttar i Game of Thrones

Ja jag gick upp sex i morse för att hinna se första avsnittet av Game of Thrones. Nördigt, men det kändes värt det. Här är kort recension:

Pluslistan:


- Vackert fotat
- Påkostade miljöer (Det såg faktiskt välgjort ut allting.)
- Läskigt otäckt spökigt zombiebarn i början
- Intressanta personer
- Och bra skådisar.
- Spännande slut, jag kommer absolut se nästa avsnitt. Potential.

Minuslistan:

- Så mycket folk introducerades att jag inte hajar vem som är vem eller hur de sitter ihop

- Varför måste alla fester som utspelar sig i medeltids/fantasyvärld vara så exakt likadana, med Gotlands medeltidsvecke-musik som spelas och fryntliga skratt och samma ljussättning och stil.

- Fantasy/medeltid-sexet. Alltid rått och köttigt. Hallå fanns inte motljus på den tiden? Varför grymtande doggy style-sex som ser helt oskönt ut, där kvinnan alltid är delvis klädd förutom tuttarna som tittar ut?

- Tuttarna som sagt. De var överallt! Omotiverade scener med prostituerade, pattar överallt, obehaglig blond bror klär av vacker blond syster och känner på pattar, japp, pattar i ovannämna obehagliga sex, patt patt patt patt! Och kvinnlig stjärt. Ingen manlig stjärt. Ingen snopp. Men HBO gjorde verkligen skäl för öknamnet HBO-obs (tack @Degrell). Mycket MANLIG fantasy kan man säga.

- Var det inte lite...rasistiskt? De där brutala sällarna där kungen skulle gifta sig med den där blonda (svallande hår, check, vad har jag sagt om det) systern och hon gick och var så ariskt blek och lugn från norr och ville ha böcker om konst och poesi, medan det där brutala folkslaget hon gifte in sig i som hade tydliga sydländska drag (mörkt hår, mörka ögon, svart eyeliner osv) knullade (doggy style) och dödade öppet på bröllopet med samma frenesi, med orientalisk musik i bakgrunden osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar