måndag 11 april 2011

The Borgias, Pillars of the earth och det stora hårmysteriet

Ja det var ett långt premiäravsnitt av the Borgias. Jag och kompisen jag såg det med somnade mitt i, vaknade upp, och märkte inte att vi hade sovit.

The Borgias handlar om den legendariska släkten Borgias, 1490-tal i Rom, med Jeremy Irons i huvudrollen. Det är maktintriger så det bara skvätter om det - ja något annat som skvätter är blod och förgiftningsfradga, för det här var inte en släkt som var för fin för att sticka in en dolk mellan revben eller lägga gift i en kalk under banketten, om det är någon som står mellan dem och en hög post.

Men den var inte dålig. Den var bara så MÖRK (bokstavligen, mycket ränker och intriger i mörka gemak och slottsprång), Och alla talade med otydliga väsande stämmor, och hade alldeles för lika namn, och hade titlar man inte riktigt hajade, så det var så svårt att hänga med!

Sjukt påkostad i alla fall, till skillnad från Pillars of the Earth, som likheterna till trots (maktkamp, förr-i-tiden, kungar, svärdhugg-i-rygg etc) drabbats av en lägre budget: Hej dåliga för tjocka page-peruker och en tjog statister som försöker se ut som om de är många fler. Nej, inte ens om man filmar i knyckigt och det är i slow motion ser slagen mäktiga ut om de är för få.

Med the Borgias hade dräkter som måste kostat en FÖRMÖGENHET och statister så det räckte till. Mycket gubbs som vanligt. Gubbs gubbs gubbs.

Min största fråga bara som gäller förr-i-tin'-serier:

Varför hade alla tjejer tydligen så långt och TJOCKT hår? Det är ju en hårmasse-bonanza i varenda kostymis, vare sig det är Downton Abbey, Pillars of the Earth eller Borgias. Cometh kostymdrama - cometh hår av så sjukt god kvalitet. Hur är det möjligt?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar