fredag 25 mars 2011

SPOILERVARNING Top Chef - Mike Isabella din lilla otäcking


Spoilervarning som sagt var, för det här inlägget handlar om näst sista avsnittet av Top Chef All stars.

Richard Blais - du börjar låta som Björn Ranelid. Ranelid kan inte svara på en enda fråga utan att rabbla upp alla priser och utmärkelser han har fått. Richard Blais kan inte säga någonting utan att rabbla upp alla utmaningar och Quick Fires han har vunnit. I senaste avsnittet upprepade han även otaliga gånger att han hade varit bäst i sin säsong med just i finalen så hade han "choked" - det hade alltså ingenting att göra med att Stephanie var en bättre kock? Nej.

Antonia - ord kan inte beskriva hur mycket jag hejade på dig. Schysst, rolig, sympatisk, blygsam och otroligt duktig. Tyvärr för dig - Top Chef är en sexistvärld. Det har aldrig hänt att en kvinna fått kommentaren "big, bold flavours!!" men däremot många ""she did good! Eller it's a nice dish!" lite överlägset.

Mike Isabella - ditt SJÄLVGODA, taskiga lilla as!!! Snacka om att han var ute för att krossa Antonia. I senaste Quickfire:n återanvände man före detta klassiska quickfire-utmaningar. Mike Isabella gav hjärtlöst Antonia den där man bara får använda konservburkar. hennes mat blev riktigt bra trots det, och jag tycker hon borde fått pluspoäng för att klara av det så bra trots att hon hade en tusen gånger svårare utmaning än Mike Isabella (bara använda en kastrull) och Richard (göra en korvrätt).

I stora utmaningen - Tre superkända kockar - en japan, en amerikan, en österrikare. Mike-aset tar amerikanen själv (stekt kyckling - hur svårt kan det vara) och ger japanen till Antonia, då han vet att hon inte (som han själv) känner sig hemma med japansk mat. Alltså fick hon överlägset svåraste utmaningen.

Men det kan han inte erkänna. "Jag och Richard fick de svåraste!!" har han mage att säga.

Ååååhhhh han är så grabbig också. Man känner föraktet han har för kvinnliga kockar. Michelle Bernstein är bara en "av landets bästa kvinnliga kockar" OBS alltså inte en av landets bästa punkt. Nej fy!! Och så åkte Antonia ut. Det kändes så otroligt fel. Nu står det mellan Mike Isabella och Richard Blais, och jag har assvårt för båda. Blä. Jag vill inte att någon ska vinna. Självgodhetsmätaren kommer slå i taket.

Inte en kvinna i final, IGEN och att döma av bloggkommentaren så är det fler än jag som tycker det är fishy. Jag skriver mer om sexismen i Top Chef här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar