söndag 4 november 2012

Lästips: Strippor, snippor och dödligt klyschiga förhörsscener

"Vi känner alla till scenariot då en Flicka På Glid ska gestaltas. Var hittar vi henne? Vad jobbar hon med? Säg fort!
En plats som visar på misär… Ah, självklart på introduktionskursen på Arbetsförmedlingen! Nej vänta. Värre? Slitandes på hamburgerrestaurang? Nej. Jobba med telefonförsäljning? Där har vi det! I väldigt många serier och filmer oavsett genre (men oftast crime-genren), besöker poliser just dessa ställen, där man på telefon säljer tvättmedel, prenumerationer et cetera, för att leta efter flickor som råkat illa ut, ibland så illa så de ligger döda i dike. På flickornas arbetsplats måste poliserna intervjua kollegorna, telefonförsäljartjejer, och de visas upp tydligt för kameran klädda i sina för sitt jobb typiska t-shirtar med fula företagstryck på. Och visst händer det att hjälten kärar ned sig i telefonförsäljartjejen med Ett Hjärta Av Guld…
Skojar bara! Du tänkte att vi hittar flickan på glid på en strippklubb, eller hur? Så tänker manusförfattare också när det gäller att hitta på en arbetsplats för tjejer det gått illa för."

Se där ett stycke ur mina nya text som ligger på Weird Science. Den handlar delvis om nya säsongen av Dexter, men framför allt om att det är så jäkla mycket scener från strippklubbar i film och tv, och jag är så rasande stolt över rubriken som alltså parafraserar svenska översättningen av Heathers ("Häxor, läxor och dödliga lektioner") och lyder "Strippor, snippor och dödligt klyschiga förhörsscener".

Ni fattar hur nöjd jag är med den rubriken va?! Klicka här så kan du läsa hela texten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar