lördag 4 augusti 2012

Teen Wolf och Sterek


Den söta Sterek-bilden kommer härifrån.
Jag har tipsat om tonårsvarulvsserien Teen Wolf på Weird Science, läs den gärna (och kommentera snällt!).
Jag har en sak till att säga om serien, som jag för övrigt tycker är kul och spännande. Jag gläds också åt att serien modernt nog har med homosexuella karaktärer utan att fixera vid problem, när en kille erkänner för elake sportjocken Jackson att han inte har en chans på killen han är kär i säger Jackson bara det naturliga ”varför inte det?” istället för det annars så vanliga hysteriska ”VA MENAR DU DET ÄR JU EN SNUBBE”. I alla ungdomsserier ska det alltid utmålas som ett sånt satans PROBLEM om någon är gay, de vågar inte säga det och det är en stoooor grej när de kommer ut. Det som behövs är för det första fler karaktärer som är gay eller bi (gärna huvudroller) utan att det är det som handlingen kretsar runt och att personerna runt sagda karaktär inte gör någon grej av det.

Många nakna pojk- och mansbringor är det i serien, och homoerotiken har snappats upp av den stora fancommunityn Teen Wolf har som hyllar det fiktiva paret ”Sterek” – varulven Derek och människan Stiles. Två hetero (hittills) i serien, som hedras med mängder av photoshoppade kärleksbilder och fanfiction. Jag tycker speciellt den här är gullig, svinbra idé ju!

2 kommentarer:

 1. Håller med. Gillade också att de gick på gayklubb utan att typ "omg tänk om någon stöter på mig?!"

  Jag har inte sett så många serier där det inte görs någon grej alls av att någon är homosexuell. Det är en av anledningarna till att jag gillar Spartacus. *host*

  SvaraRadera
 2. Men visst.

  Andra serier: Buffy Buffy Buffy!
  Tara och Willow blir ihop utan problem, utan "åhneeeej det är en tjej" och jag tror Buffy lyfter ett ögonbryn, typ "jaha" men sedan är det bara över och no trauma.

  Man är ju uppvuxen på ungdomsproblemfilmer, det det bara kretsade kring ångest om att komma ut, undra på att folk FICK ångest av att komma ut!

  SvaraRadera