torsdag 19 juli 2012

Stephen Kings "Det" blir film (?! eller?!)

Fy faaaan. Undra på att så många lider av clownskräck.
Jag håller precis på och semester-tuggar i mig i en massa Stephen King-böcker jag inte har läst. Vissa var väldigt bra, som den ganska nya The Dome, andra vedervärdigt dåliga som Dreamcatcher.

Jag har också läst Det, som jag bara känt till tidigare som en vanvettigt ruskig miniserie om ett mördarclownväsen som jag och mina kompisar såg när vi var små med stora hinkar popcorn samt skräckblandad förtjusning. Boken är som vanligt väldigt lång, och man undrar återigen om inte den gode King hade tjänat på att ha en redig redaktör med rödpenna i högsta hugg - den här naturalistiska amerikanska stilen att skriva går mig på nerverna ibland. Kan de inte bara ta ut en tekopp ut skåpet utan att man får veta tekoppens hela jävla historia liksom?!

Men jättebra och spännande och läskig. Jag älskar Stephen Kings barnskildringar. (Förutom en helt stört freaky grej som händer i boken. Eh...hur full var Stephen King när han skrev den där grejen om vad Beverly gör med alla småkillarna?! Otroligt besvärande och konstigt.)

Miniserien Det har jag inte sett om sedan jag var kid, men nu verkar det som att den ska bli film. Ryktena har gått i många år - ett av de mest lovande ryktena var att Guillermo del Toro ville göra remakes av både Jurtjyrkogården (så. jäkla. läskig. Säger bara odött barn - kniv - hälsena) och Det, men att han sedan meddelade att han inte hade tid. Synd. Han gör de bästa monstren jag sett.

Det går ju så mycket rykten hela tiden om att King-böckerna ska bli serier, miniserier eller film, jag vet att Anna lika mycket som jag ivrigt väntar på att Det Svarta Tornet-serien ska bli serie (närnärnär!?) till exempel, och det är alltid mycket snack och liten verkstad, men nu har det rapporterats igen. Med detaljer som att det ska bli en nu så populär uppdelning i två filmer och att det är Cary Fukunaga (Jane Eyre) som ska regissera och vara med och skriva manus.

Så hoppas! Som en liten teaser! Först ska ni nu få bli uppskrämda:
Brrr. Och här en kreativ typ som gjort rolig "Det som familjefilm"-trailer. Rolig! "Do you believe in magic". Hehe.En ruskig sak jag insåg när jag läste boken: "Det" kommer tillbaka till Derry och mördar barn i cykler, var 27 år, i urminnes tider. Senaste gången de besegrar monstret var 1985...nu är det 2012...
JUST SAYIN!!!

2 kommentarer:

  1. Gah! Jag börjar typ gråta bara jag ser den förbannade clownen!! Såg filmen när jag var runt 8 och skräcken sitter kvar, 18 år senare. Inte undra på att jag inte gillar skräckfilmer..

    SvaraRadera
  2. Oj förlåt!! :)
    Ja så jävla läskig. Så. Jävla. Läskig. Alltså när han sticker upp huvudet ur den där brunnen.

    SvaraRadera