söndag 10 juni 2012

Kärlek till Girls avsnitt 8

Jag hann se avsnitt 8 av Girls först i dag, det gick för en vecka sedan. Det var så ofantligt bra.Jag skrev på Twitter att det var det bästa jag sett i tv-väg under 2012 och det håller jag nog fast vid, jag ville aldrig att det skulle ta slut. Några av anledningarna:

Början på avsnittet. Ny ton i Hannahs och Adams förhållande.
Hur Marnie plågas dels av att behöva lyssna på hur de har sex, dels av att stalka sitt ex på Facebook och hur han poserar med sin nya tjej på romantisk resa i Rom.Det var så fantastiskt filmat det här avsnittet. Varje bild var så bra! Här Hannah och Adam.


"I don't like ice cream. It tastes like soft mucus".

...och när de bryter gulligullandet mellan den och gamla weirdo-Adam kommer fram i duschen.


Jessa och Marnie som passar på att bonda och snacka skit om Hannah.

Förstår ni vad jag menar med hur snyggt fotat avsnittet var?! Chris O'Dowd (Officer Rhodes i Bridesmaids!) var otroligt bra som raggande businessman med dj-ambitioner!

Han får inte vara med när Marnie vill bevisa att hon inte är så uptight som alla tror...
"You are not a good apologizer."
Har ni sett något så vackert? (Ser ni inte det beror det nog på min oförmåga att göra bra skärmdumpar).
ÅH!!
Sista bilden. Och slutlåten är The Vaccines.

Det var ett så välskrivet, välspelat och (tjat) vackert filmat avsnitt att jag sett det tre gånger efter varandra nu. Jag älskar varenda scen. Från vinjetten (vill sno idén med de små variationerna på att skriva "Girls" till någon annan produktion) till musikläggningen.
Adams monolog på teatern, Hannahs dusch-trauma när man precis tror att det bara är gullegull mellan dem, Marnies stalkande av exets romantiska bilder, affärsmannens (Chris O'Dowd) fantastiska frustrerade utbrott , små detaljer som när Marnie och Jessa snackar skit om Hannahs blänkande panna (det kändes verkligen som en dialog hämtad ur verkligheten) och det faktiskt väldigt romantiska slutet med knäpp-Adam. Tack för den. Och ge alla årets Golden Globes till Lena Dunham.

2 kommentarer:

  1. Det var inte förrens förra avsnittet som jag insåg Girls storhet. Innan var det mest bara "ganska ok", men ååhh.. måndagsavsnittet var så satans bra! Kändes som 2h långt med för de fick in så mycket. Och jag ÄLSKAR Hannah och Adams nya relation, så fina! Musiken var bra med!

    SvaraRadera
  2. Jag håller verkligen med om att de fått in så mycket i det korta avsnittet! Men ingenting kändes ändå stressat.
    Jag älskar också Adams och Hannahs nya relation, Adam är ju helt enastående, vilken skådis, och vilka jäkla grejer de hittar på att han ska göra hela tiden!

    SvaraRadera