måndag 14 maj 2012

Det är väl inte möjligt att du missat Downton Abbey?!

OM du mot förmodan inte sett förra årets största brittiska succé, som frälste de mest hårdnackade kostymdramehatarna, som återigen påminde om att Maggie Smith är typ den coolaste kvinnan i världen, som gav oss sötesötesööööööte Dan Stevens som kusin Matthew, som fick oss att tråna efter vackra kläder och gröna gräsmattor och hata intriganta betjänten Thomas, så kan du se den NU på SVT.

Jag talar självklart om Downton Abbey. Dubbelavsnitt gick i lördags, alla avsnitten kommer återigen ligga på Play, så missa inte. Själv har jag boxen och kan unna mig lyxen att se om när jag vill (ofta).

(Men varför finns inte Christmas Special med i boxen med säsong 2??!)

Och apropå Maggie Smith,  som spelar Dowager Countess of Grantham - vi är väl många som lagt på minnet hennes förbryllade fråga till en person som JOBBAR ve och fasa: "What is a weekend?!" men som tur är har en flitig person listat fler minnesvärda citat än så. Vi tar en titt!

2 kommentarer:

  1. jag har faktiskt inte sett det än. jag är definitivt inte kostymdramatypen, men ska ge det en chans nu. så tack för tipset om svtplay!

    SvaraRadera
  2. Om det känns lättare - folk har beskrivit Downton Abbey mer som en såpa än ett egentligt kostymdrama. Den är ju nyskriven, bygger inte på bok skriven på 1700-talet eller så, tror att det kan vara bra för den som inte är så förtjust i kostymisar!
    Håller tummarna för att du gillar den!

    SvaraRadera