tisdag 20 mars 2012

Magic City - Miami, Castro och gangsters

Om några veckor är det dags för premiären av Starz (amerikansk kabelkanal) nya serie Magic City. Ännu en av alla serier som omnämns som "nya Mad Men", lite tröttsam jämförelse - ska något drama kunna utspela sig 50-60-tal utan att den jämförelsen görs? Dock ska Magic City påminna mer om Casino än om Mad Men.

Serien utspelar sig 1959, i Miami. Kanske utan alla bananas seriemördare som det verkar krylla av på 2000-talet (hej Dexter) men med desto fler gangsters. Historien kretsar kring det luxuösa Miramar Playa Hotel, och förutom gangsters utlovas tokig familj, strippor (grrr), spelare och anti-Castroanhängare.

Nu är det så här: Starz är inte de som bangar för sex, droger eller våld. Och jag vill inte se våld på film eller tv. Ingen princip! (Eller kanske lite. Jag gillar till exempel inte när man ska skratta åt våld, därför uppskattar jag inte Tarantinos filmer). Jag tycker framför allt att realistiskt våld är obehagligt - och tråkigt  - att se. Tänk slå varandra på käften, och skottlossning med tillhörande hjärnsubstans-gegg en masse. Det är en anledning till att jag hade svårt att se Boardwalk Empire, som ju var en jättebra serie - jag stod inte ut med våldet.

Här är trailer:Hm. Vad tror ni? Ser ut att vara supersnyggt filmat, kvinnors röster fick höras (en ovanlighet i trailers these days!) - men såg ni blodiga vindrutan och käftsmällarna?

OBS igen - det är alltså bara jag som har svårt för att se realistiskt våld. Jag säger inte att något är dåligt därför.

Starz verkar vara så säkra på seriens succé att den redan innan premiär fått en andra säsong.
Premiärdatum: 6 april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar