onsdag 7 mars 2012

Recension: GCB

Från början skulle serien New Girl heta Chicks and dicks. GCB i sin tur hette från början Good Christian Bitches, men där satte jänkarna nattvardsvinet i halsen, så nu heter den konstigt GCB (och jag tänker varje gång GHB - drogen). Fox News (såklart) förmedlar glatt nyheter om hur sura både kvinnorättsorganisationer och kristna blev.

Mesar.

Good Christian Bitches (men ja ja GHB menar GCB) bygger på en bok skriven av en Dallas-mäklare och handlar om tvåbarnsmamman Amanda (Leslie Bibb) som flyttar tillbaka till Dallas för att bo i sin excentriska mammas gigantiska rikemanshus. Hon flyttar även tillbaka till ett gäng brudar som avskyr henne som pesten  - Amanda var en taskig killsnoende, herpesrykte-spridande, cheerledersparkande tonåring back in the days. De här Good Christian Bitches leds av en som vanligt underbar Kristin Chenoweth (se bilden) och dessa hyckande, låtsaspräktiga, juvelbärande, botoxinjicerade madamer är inte nöjda med Amandas återkomst.

Den var kul! Jag var inte en av de som följde Desperate Housewives som denna serie oupphörligen jämförs med. Men jag tyckte den var underhållning, snyggt lösta scener (när tittaren får veta allt om bitchgänget och Amandas oförätter mot dem genom att Amanda och hennes mamma tittar i årsboken, tex) och roliga skådisar.

Bechdel-testet: GCB klarar det galant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar