torsdag 2 februari 2012

Ja inte vill man jobba med tjejer som bara bryter ihop, gråter och längtar efter barn, i Sveriges Mästerkock

 (Såg senaste Sveriges Mästerkock på Play och...:)

Hej kille från Sveriges Mästerkock, vad är det du säger om ditt snudd på helmanliga lag som du fick välja ihop i senaste programmet?

"Jag har lärt känna killarna bäst så här långt, jag vill inte ha någon som bryter ihop. Börjar gråta och tänka på sina barn och så".

Och ni undrar varför könskvotering behövs i världen.

Det var ju två tjejer i final förra året, så så jävla gråtiga så de inte kan laga mat kan väl inte kvinnliga kockar vara eller? (Det lipas as hell av båda könen i australiensiska och amerikanska versionerna av Masterchef f.ö.).
 Det har ju dessutom gått bäst för Sigrid den här omgången?

Och dessa saker sades i det manliga laget som betedde sig som (det sexistiska uttrycket): yra höns i köket:

För övrigt tycker jag att själva produktionen av Sveriges Mästerkock är bättre den här andra säsongen, det märks att man lärt sig av tidigare misstag (+ högre budget?).

Men tips till nästa säsong: vi kanske kan välja en icke bara snopp-bärande jury? Så man inte klämmer ur sig liknande?

Rättviseförmedlingen har gjort en strålande lista, varsågoda producenter, klicka här och här!


Slutkläm: det är fint att våga visa sig svag och gråta, för båda kön. Våga gråt mer alla män!

OBS uppdatering  3/2: Wilhelm,  killen som sa det där med gråtande kvinnor , har hört av sig i kommentarsfältet nedan. Jag tycker ni ska läsa hans svar, och mina svar! (Något man kan lära sig är att vara försiktig med vad man säger i  realityprogram (speciellt när elaka bloggare som jag sitter och knattrar ner vad man säger...jag har dessutom tagit bort lite onödigt spydiga saker jag skrev från början i det här inlägget. Samt tagit bort bilder på honom, med textremsan där han sa dessa saker. )

4 kommentarer:

 1. Hej, det är dina fördommar som lyser igenom här! Jag sa aldrig något om att kvinnor gråter mer än män, jag sa aldrig att män inte saknar sina barn, jag sa aldrig att jag valde män bara för att dom inte gråter. Lyssna igen på det jag sa. Jag valde mest killar för att jag känner dom bättre. Det handlar alltså om personligheter inte kön. Det va klantigt uttryckt för uppenbarligen har många feltolkat och det var inte min mening. Jag är feminist själv och är helt för ett jämställt samhälle, jag tycker ingen skall dömmas efter kön utan efter sin personlighet och sina kunskaper. Det var så att jag hade lärt känna tjejerna i programmet ytligt vid den tidpunkten. Jag har extremt stor respekt för samtliga och full förståekse för att man börjar gråta, det gjorde jag själv också. Att för dig och göra den här sortens påhopp tycker jag är fel! Du känner inte mig och du lägger ord i min mun som inte alls stämmer med vad jag sa eller vad jag menade. Dessutom var det en i motståndarlaget som var beredd att hoppa av hela programmet när vi fick reda på att vi skulle vara borta i tre dagar. Den personen ville inte lämna sitt barn hemma och grät konstant i två dagar det var det jag refererade till och jag förklarade också detta, men det blev bortklippt. Det finns 3 timmar intervjumaterial på bara mig i det programmet och det är inte ens en bråkdel som kommer med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad otroligt roligt, modigt och bra att du hörde av dig.

   Du måste förstå att jag skrev det här inlägget och dömde helt utifrån det som kom med i programmet. Jag kan inte på något sätt veta vad som är bortklippt!

   Jag känner inte dig, och du är säkert en jättebra kille, men faktum är, och jag la inte ord i din mun, (om det inte var helt vansinnigt ihopklippt) du sa faktiskt:

   "Jag har lärt känna killarna bäst så här långt, jag vill inte ha någon som bryter ihop. Börjar gråta och tänka på sina barn och så".

   Det är för mig och för många andra något väldigt provocerande att säga så. Att det visar en bild av hur tjejer är, och hur killar är.

   Det är även många kommentarer om programmet som jag har läst som hånar kvinnorna och reproducerar åsikten att "tjejer bara gråter".

   Det är tyvärr många som har den här unkna fördomen, och tycker det är svagt och typiskt "kvinnligt" att bryta ihop och gråta. (Något jag förstår av ditt svar att du inte tycker).

   Nu har jag en väldigt raljerande ton när jag skriver i den här bloggen, och jag förstår att du tyckte det var elakt uttryckt i det här inlägget!

   Det är lite mitt sätt att skriva, och jag har som sagt var låg tolerans när det gäller sådant som jag tycker luktar hån mot kvinnor.

   Som sagt: jag ville inte såra dig, och om du känner att det är orättvist klippt så är det supertråkigt att redigerarna gjort så, och i realityprogram blir det alltid hårdvinklat. Men det är väl så som folk alltid känner när man medverkat i realityprogram - man känner man blir orättvist utmålad när inte allt man säger kommer med.

   Så igen - jag kunde bara bedöma och döma utifrån det som sades i programmet! Och eftersom du uppenbarligen är schysst och inte räds för att kalla dig feminist så ska jag lägga till en uppdatering i inlägget så alla kan se vår konversation nedan.

   Allt gott.

   Radera
 2. PS Wilhelm, jag har även redigerat inlägget ovan och tagit bort det som var lite taskiga påhopp som inte egentligen hörde till ämnet. Som jag skrev för att vara lite rolig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag uppskattar verkligen att du tog bort det som jag tyckte var elakt mot mig som person! Jag förstår också att du skriver för att vara "vara lite rolig" och det jag sa förstår jag helt klart att det kan tolkas som ett väldigt hemskt uttalande som är lätt och egentligen viktigt att hoppa på.
   Jag vill bara göra alla uppmärksamma på att jag inte tycker att det är någon skillnad mellan killar och tjejer och att det jag menade med det jag sa, trots sin klumpighet, var att jag valde utefter hur jag kände personerna som var med i programmet och efter vilka som fanns tillgängliga när jag valde.
   Sen att jag inte ville att någon i mitt lag skulle bryta ihop mitt i tävlingen, oavsett kön, tror jag de flesta kan förstå.

   Radera