söndag 4 december 2011

Nya nivåer av galenskap i ANTM All Stars - Tyras bok

America's next top Madness model All Stars fortsätter att leverera och når helt nya nivåer av bizarreness.

Tyra har totalt spårat ut den här gången med sitt skapande. Ni vet ju att hon alltid har sina egna privata projekt som ska tas upp i Top Modell. Varje gång blir hon superseriös och berättar om hur mycket det betyder för henne. Det har varit modeller som ska vara med i musikvideos till hennes nya hitlåt osv (inte hitlåt har det visat sig) men Tyra ger inte upp! Den här gången har hon blivit författare!

Boken heter oerhört originellt nog ”Modelland”. Tyra tar på sig den seriösa regissörskepsen och berättar att hon jobbat på den i ”fyra till fem år”.

Någon borde sagt åt Tyra att hon inte skulle låtit en bildelev från mediegymnasiet från 1988 göra omslaget.

Jay får inflika: ”du menar väl BESTSELLING novel? Like New York Times bestselling novel?!” Tyra, blygsamt: "Thank you". Jay: "I mean, this is HUGE out there right now!"

Boken är så HUGE tydligen att det modellerna ska göra är att spela in en film - en "motion editorial". Eller om det var editorial motion. Ingen vet riktigt vad en sådan ska användas till (speciellt inte efter att ha sett slutresultatet, men nu ska vi inte gå händelserna i förväg), men varför bry sig om sådana petitesser.

Modellerna ser förväntansfulla ut. (det måste vara den framsta regianvisningen i ANTM: se förväntansfull ut! Vad de än ska göra. Posera i grekisk sallad, sälja en parfym liggandes i badkar, dalta med Nigel, you name it).

Men det måste varit svårt att hålla masken när Tyra berättar om den rafflande handlingen i Modelland:
Det finns en modellskola på toppen av ett berg och väldigt få tjejer får chansen att gå där. Tookie heter huvudpersonen, och är inspirerad av Tyra själv.

”It’s fun, it’s campy, it’s a fantastic book!” säger Tyra själv i alla fall så vi får väl tro henne.

Hon har också hyrt in en manlig supermodell, som ska spela mot Tyra i vissa situationer. Vi börjar med att får ta del av inspelning av scener med Tyra själv. Hon är iklädd någon slags rosa kroppsstrumpa med text på, sparkar och skriker rätt ut.

Sedan, åååhh. Då ska Tyra och manliga modellen spela in en scen i en grotta. Tookie har aldrig blivit kysst förut och nu ska det blir av. Det blir väldigt märkligt när Tyra är en vuxen kvinna som sitter där och pratar med tillgjord flickröst och spärrar upp ögonen på ett jag antar ska vara oskyldigt och naivt vis.

Tyra ger instruktioner, det ska inte vara sexigt, utan oskyldigt och fint. De har en tillgjord liten ”Hi Tookie”-dialog jag ryser av. Den manliga supermodellen slickar ohygieniskt och av någon anledning på sin tumme innan han ska ta Tyra i ansiktet (ta bort det gula sminket?) .

Tummen är viktig, för i scenen så...

..SUGER Tyra tag i modellens tumme. Hörni, det är så konstigt. Hon ser jätteöverraskad ut när hon gör det också. Jag förstår verkligen ingenting!
NÄRBILD!

Nu är det modellernas tur! Alla modellerna ska i filmen få representera den här Tookie i olika versioner. Dvs stylisterna gräver djupt i utklädningslådan och tjejerna får göra saker som att springa uppför trappor, vråla rätt ut, greja med låtsasvapen och äta konstiga saker.

Lisa får göra ett ”fashion representation moment” - hon ska vara Tookies lite tookiga mamma, vilket innebär att hon ska hålla i en plastdocka ståendes i en dörr. Jay tycker hon var jättebra och att Lisa jobbade bra med dörrkarmen.


Laura ska bli täckt av smuts. Hennes scen handlar om att hon är kär i en kille som tappat en knapp och nu måste hon hitta den i soporna (ojoj man blir ju så sugen på att läsa den här boken). Hon levererar inte så bra, Jay och Tyra tycker inte hon slänger soporna i luften på rätt sätt. För, som de förklarar, det kan lätt slå över och bli "Saturday Night Live". (Att Tyra bryr sig om att det inte ska bli ofrivillig komik är beundransvärt, men vi kan lugnt säga att hon inte lyckas.)Laura får även äta vispgrädde i en brudklänning. För Tookie är besatt av vispad grädde tydligen.
Regianvisningarna är att hon ska älska den vispade grädden men att hon inte får se sexig ut, det gillar inte domarna att oskyldiga landet-Laura är. Hon ska spruta ut grädden över ansiktet på ett editorial sätt istället.

Allison ska först vara utklädd till katt fast en katt i mc-hjälm typ. Inför Allisons scen berättar Tyra med om vad som händer i Modelland:"Catwalk corridor heter det stället där de dåliga och elaka modellerna blir skickade där de blir förvandlade till katter." ?! Den här modelskolan låter plötsligt mer som Hogwarts.

Sedan får Allison äta blodapelsin i nästa scen, med en fejkad blodapelsinskiva på huvudet. Oklart varför, kanske gillar Tookie även blodapelsin, förutom vispad grädde.Ingen säsong av ANTM utan att modeller ska bryta ihop och visa sin personality genom att gråta inför Tyra! Angelea är ju redan lite i obalans, så hon får göra en scen där hon ska gråta och det ska vara känsligt.

Som alltid så uppmanar Tyra till att hon ska släppa fram allt och berättar att Tookie är ledsen för att hennes pappa inte vill ha henne. Symbolen för det är (weeeeiiiird) en jättesmutsig tandborste som Angeleas ska gno sig själv i ansiktet med. Den symboliserar all smärta, och kan Angelea relatera till faderssmärtan? Nej det kan Angelea inte (Tyra besviken) men hon kan relatera till att bli sårad och drar upp att hon inte vann förra säsongen av ANTM som hon var med i. Gråt! Triumf!

Symbolen för Tookies smärta ser ni i Angeleas vänstra hand.

Tyra tycker det känns jätteäkta efter att hon pratat med Angelea, Angelea hade ett riktigt breakthrough och kunde prata om sin pain.Superregissören Tyra berättar att alla riktigt duktiga skådespelare använder egna erfarenheter och är oerhört nöjd med att Angelea grät.

Dags för bedömning. Nu ska filmen visas upp. Det är väldigt mycket specialeffekter i redigeringen, de stackars klipparna har jobbat som djur för att försöka få till något arty i galenskapen. Se själva:

Skämskudde räcker inte vid det här laget, var är skämsmadrassen, MY EYES MY EYES!!

Men ”Wow my goodness" säger Nigel megaentusiastiskt och applåderar.

Det var bara del 1 av filmen som visades i det här avsnittet. Nästa gång visas del 2. OMG. Stay tuned.

7 kommentarer:

 1. Hahahahahahah! Åh, precis som jag ville ha det! Ida - du levererar igen!

  SvaraRadera
 2. :) Tack Anna!
  Men vad annat kan man göra när man har ett så underbart material att inspireras av?!
  Åh låt säsongen aldrig ta slut...

  SvaraRadera
 3. Hurra!! Jag var för chockad för att skriva något. Helt otroligt.

  SvaraRadera
 4. jag håller med på alla punkter, det här avsnittet var något av det märkligaste jag sett på tv (nåja, datorn) någonsin. jag förstod absolut ingenting av varför de överhuvudtaget skulle göra denna kortfilm och vad denna skulle användas till (mer än enbart reklam för hennes uppenbart dåliga bok). och inte heller något av det som faktiskt hände i kortfilmen. det var bara så absurt.

  SvaraRadera
 5. Jag dör! Kolla beskrivningen av boken på Amazon!
  "Tookie De La Crème" heter hon till och med.

  Här ligger en trailer (inte editorial motion...) där det verkar som att Modelland är mer en...skräckis?! Obeservera taglinen:

  "Is beauty in the smize of the beholder?"


  http://www.amazon.com/gp/mpd/permalink/m3UJKVSE3LK6OC/ref=ent_fb_link


  "Modelland - the FIERCE NEW NOVEL BY TYRA BANKS—IS OUT!

  No one gets in without being asked. And with her untamable hair, large forehead, and gawky body, Tookie De La Crème isn’t expecting an invitation. Modelland—the exclusive, mysterious place on top of the mountain—never dares to make an appearance in her dreams.

  But someone has plans for Tookie. Before she can blink her mismatched eyes, Tookie finds herself in the very place every girl in the world obsesses about. And three unlikely girls have joined her.

  Only seven extraordinary young women become Intoxibellas each year. Famous. Worshipped. Magical. What happens to those who don’t make it? Well, no one really speaks of that. Some things are better left unsaid."

  SvaraRadera
 6. HAHAHA!!! Åh, när jag såg detta avsnitt blev jag så upprymd, var tvungen att skriva på min likaledes top model-besatta kompis facebookvägg. Alltså Tyra HAR flippat ur helt. Obs att blodapelsinen är med av anledningen att "all of Modelland smells like blood oranges"???!!! enligt Tyra. (Verkar vara en jättebra bok. Blir verkligen sugen på att läsa).

  SvaraRadera
 7. "all of Modelland smells like blood oranges".
  Ja där har vi den självklara förklaringen!
  Vad kan man säga? Är boken Årets Julklapp?!

  SvaraRadera