torsdag 6 oktober 2011

Harry Potter för vuxna blir serie


Men gud vad kul det här lät! The Magicians, fantasy av Lev Grossman har beskrivits som en Harry Potter för vuxna, och nu har optionen att göra serie av denna köpts av Fox.

Den handlar om ett gäng 20-åringar som lever i dagens New York, men som studerar magi och som har tillgång till en magisk alternativ värld...

Ja det är ju himla hett nu att blanda samtid med sagovärld, se bara på Grimm och Once upon a time. Jag tycker det låter som en svinkul idé, har inte läst boken men blir sugen nu!

Manus ska skrivas bla av Ashley Miller & Zack Stentz som skrev X-men First Class. Här är en recension av The Magicians.

5 kommentarer:

 1. Jag har läst boken och jag tyckte väldigt mycket om den. Men den jag fått boken av hatade den. Verkar vara en vattendelare där halva min bekantskapskrets tyckte den var seg och ointressant medan andra halvan (med mig och min man inkluderade) älskade hur realistisk den var trots magin. Samt underbart brittisk i sin sarkasm fast den är amerikansk.

  Kan bli en skitbra serie. Hade iofs helst sett bli gjord i och av engelsmän. Whatever.

  Läs boken, Ida!

  SvaraRadera
 2. Å wow klart du läst den! Nu blir jag ÄNNU mer sugen! Du verkar vara en fena på fantasy, vad rekommenderar du mer?

  SvaraRadera
 3. Usch, vilken svår fråga. Jag älskar ju både YA-böcker och vuxendito. Har du läst Hunger Games? Om inte gör't. Andra boken är GRYM. Och så Game of Thrones-serien då så klart. Han är alldeles för ordrik men han kan verkligen berätta! Helt fast blir man. Sen rekommenderar jag verkligen The Passage av Justin Cronin = vampyrer, men monster, inte "Damon"-snygga.

  SvaraRadera
 4. Hunger Games! Bra där! Har hört den nämnas men inte läst. Jag plöjde hela Game of thrones-serien i våras, ja man fick sitt lystmäte av ord och prat det har du rätt i (denna perversa böjelsen att tjata om olika familjers vapen), längtar dock tills nästa bok, vad är det som dröjer?! Den är ju klar?!

  Och The Passage låter ju kanon också, nu har det gått lite överstyr med snälla heta vampyrer tycker jag.

  Jag har läst så mycket kass fantasy på sista tiden så jag känner mig helt smutsig (Hej Eragon) men en författare som jag tycker är väldigt fin är annars Robin Hobb. Det är sorgligt men bra som tusan.

  Tack Anna!

  SvaraRadera
 5. Men tänk vad passande att jag har Robin Hobbs Farseer-trilogi här hemma då! Woohoo! Tack tillbaka!

  SvaraRadera