onsdag 14 september 2011

Om Ringer - tvillingar, SMGx2 och motorbåt i studio


Det är lustigt hur de små små sakerna helt kan förstöra en bok, film eller avsnitt av en tv-serie. Ett falskt tonfall här, en bom i bild där, eller varför inte en ofattbart dåligt fejkad motorbåtsscen.

Vi talar om Ringer. Från början. (Det är en massa "nio dagar tidigare" osv i detta första avsnitt. Inte "Event"-mycket. Men ändå.)

Ringer handlar om Bridget (Sarah Michelle Gellar) som har vittnesskydd då hon ska vittna mot en skurk som ser så skurkig ut som säkert ingen skurk gör i verkligheten. Bridget är med i AA/NA också, har blivit arresterad för narkotikainnehav och prostitution, hon jobbar som strippa - ja hu sicket elände, tur att hon har en så hunkig sponsor på AA i alla fall!

Nåväl. Bridget bangar ur. Hon vill inte vittna mot maffiabossen med det ofattbart skurkiga ansiktet, och vem blejmar henne, han ser ut att äta sådana som henne till frukost. Men! Hon är inte så dum som hon ser ut. Bridget, okänt hur exakt, smiter från poliserna som ska skydda henne och sticker till sin rika rika tvillingsyster Siobahn (Sarah Michelle Gellar) i New York. De har inte pratat på sex år. Oklart varför men det har antagligen något att göra med Siobahns döda son Sean. Siobahn har för att visa hur rik hon för stora solglajor och hårknut och vita kavajer.

Eftersom det första man gör när man är på rymmen undan både polis och skräckansiktade maffiabossar är att ta en båttur så gör de två systrarna det.

Nej det gör det inte. DE (hon) SITTER I EN GUPPANDE BÅTATTRAPP I EN GREEN SCREENSTUDIO och det är plågsamt uppenbart. Det ser ut som när de åker bil i en svartvitfilm på 40-talet. Kom igen. Jag ville nästan stänga av tv:n. Allt kändes så fruktansvärt b efter den scenen. Kolla:
Var det praktikanterna som gjorde solskenseffekterna den dagen?

Klipp från greenscreen-horrören till nästa scen. Sunksyrran Bridget vaknar upp ur en drogad sömn ensam i båten. Säger rakt ut i luften så där som man gör utan att se sig om "Hmmm...how long was I out for?" Syster Siobahn försvunnen/drunknad.

Här tycker jag att min kära SMG tyvärr skådespelar så otroligt dåligt (eller är jag bara traumatiserad av studio-båtscenen?) men alltså, när hon ska verka skärrad och ringa efter hjälp i telefonen? -Hello?! Hello??! Det känns som att Sarah själv tycker allt verkar otroligt och därför är otrovärdig som skådis själv.

Nu ska jag inte fortsätta recappa så här detaljerat. Bridget tar över Siobahns identitet. Och hårknutar och sociala liv - lite väl smärtfritt kan man tycka, ingen fattar något alls!) Siobahn verkar dock ha varit både osympatisk och levt ett minst sagt krångligt liv. Någon vill även döda henne.

(Ack det känns fel att se Sarah Michelle Gellar slåss med en skurking och INTE göra en backflip och kicka ner honom för att sedan säga något en dräpande (höhö) kommentar).

Kanske var det bara den där båtscenen. Men allt kände så otroligt b bara. Jag ska ge det några avsnitt till, men hade det inte varit HON hade jag aldrig gjort det. För din skull Sarah!

1 kommentar:

  1. Exakt vad jag också tyckte. Hade det inte varit för SMG hade jag inte sett en minut till.

    SvaraRadera