fredag 26 augusti 2011

How to make it in America säs 2 premiär oktober


Snart är det dags för How to make it in America, säsong 2!
Om ni inte såg första säsongen, så kan jag bara tokrekommendera det. Handling:

Ben (Bryan Greenberg) och Cam (Victor Rasuk) försöker lyckas med karriär och pengar, helst som en kombination mellan businessmän och creddiga designers. De tjatar på vänner och ovänner om att de ska ge dem en chans (vilket oftast innebär pengar eller kontakter), ritar jeans, t-shirts, skateboards och ger aldrig riktigt upp hoppet om ett stort genombrott. How to make it, alltså. Och det går så himla fel, eller rättare sagt, det går liiiite rätt, så man får upp hoppet, och sedan - nej. Man bara skruvar på sig och vill ropa till rutan - neeeej, gör det inte!

Det känns otroligt klyschigt och pinsamt att säga det, men staden New York spelar en väldigt stor roll i serien (och hur många gånger har man inte läst det i en recension "New York spelar en stor roll i serien/filmen" men nu GÖR den verkligen det!), det har sagts att den är en Sex & the city för snubbar (ja, den är killig, tjejer i biroller och rätt grabbig i tonen), men istället för att det ser glammigt ut som i SATC är det mycket Lower East och Brooklyn. Och myyyyycket hipster. Det känns faktiskt väldigt autentiskt hipsternewyorkigt. Om man gillar New York så får man superlängt dit av att se serien. Man känner sig också ganska töntig. Man skulle nämligen själv aldrig få gå på sådana hipsterfester som äger rum i serien.

How to make it har bra och charmiga skådespelare och är rolig! Cam har tex en kriminell äldre kusin som spelas av Luis Guzman, som gör rollen suveränt bra. Och vilken fröjd för ögat serien är! Till exempel, i scenövergånger så görs det ett slags små bildcollage, stillbildscollage, som är himla snyggt.


Aloe Blacc fick en megahit med I need a dollar, som var ledmotiv till första säsongen, och musiken spelar extremt stor roll och är noga utvald, på seriens fixiga hemsida (som tyvärr ibland verkar vända sig enbart till killar, se vad jag skriver här) hittar man allt från låtlistor och musiktips till intervjuer med creddiga gästskådespelare som legendariska skejtare och modedesigners.

Här är senaste teasen för säs 2.

Premiär andra oktober, på HBO!

1 kommentar:

  1. Emilia Johansson29 augusti 2011 08:20

    Hej, Jag skulle vilja komma i kontakt med dig men kan inte hitta någon mailadress, skulle du kunna maila mig istället? Mvh, Emilia (emiliajohansson@live.com)

    SvaraRadera