måndag 8 augusti 2011

Det här händer i Downton Abbey säsong 2


Iiiiihhh vad jag längtar efter Downton Abbey säsong 2. Jag knarkar runt på sidor med bilder från inspelningen, imdb:ar alla skådisar och stalkar fakta om vad som kommer hända.

Jag har tidigare skrivit lite grann om nya personer som tillkommer, här.
För er som absolut inte vill veta något om vad som kommer hända, sluta läs (fast det är inga spoilers direkt).

Säsong 2 börjar när det gått två år sedan serien slutade, alltså 1916. Ädle kusin Matthew ( Dan Stevens) , ack vad Mary gjorde bort sig där, leder modigt sina mannar i skyttegravarna (så klart).

(Hm vad tycker man om det...jag vill helst bara att de ska leva i sin bubbla av parties och fina håruppsättningar och ros-tävlingar, säger jag som brukar se om enbart de första Brideshead Revisitedavsnitten där det bara är champagnedrickande och ingen misär. Leve verklighetsflykten!)

Lady Mary Crawley (Michelle Dockery) deppar för Matthew såklart, vem skulle inte göra det, men har en fling med en industrimagnat. Matthew, i sin tur, är förlovad med Miss Lavinia Swire, (Zoe Boyle)! Näe!!

Lady Sybil (Jessica Brown Findlay) är såklart en engagerad Röda Korset-sjuksköterska. Vi håller självklart alla tummar för att hon ska få ihop'et med socialistchauffören, men den kärlekshistoria som jag framför allt bryr mig om är den mellan fina lilla Anna Smith (Joanne Froggatt) och stackars halte betjänten John Bates (Brendan Coyle). Åhhh! Avsnittet där hon berättar om sina känslor för honom är det bästa. Hej repeat på den scenen ca tio gånger.
Men ack! Vera (Maria Doyle Kennedy), Bates sluga hustru, kommer in i serien och sätter såklart fruktansvärt många käppar i hjulet.

Här är bilder från inspelningen.

Säsong 2 kommer i höst på brittiska ITV1 och är även inköpt av SVT.

2 kommentarer:

  1. Hej, jag älskar också Downton Abbey! Såg nyss på Wikipedia att det blir en tredje säsong också. :-)

    SvaraRadera
  2. Mmm wow! Tack! Jag kastade mig på Google för att se vad som stod om tredje, har du hittat mer än att Julian Fellowes skrev på manus och att det skulle utspela sig på 20-talet?

    SvaraRadera