tisdag 12 april 2011

Varför ska alla i matlagningsprogram ge mer än hundra procent?

Att ge hundra procent är att ge så mycket som det bara går. Det är max.

Men av någon anledning så är det just i matlagningsprogram, eller matlagningstävlingsprogram (ja jag jag tittar på dig Masterchef, Mästerkock, Top Chef), där deltagarna alltid uttrycker sig hur mycket de ska satsa på sin hollandaise eller sin amuuuuuuse booouche eller vad det nu kan vara, och för dem räcker det inte att säga att de ska ge allt, dvs 100 procent.

- Jag ska ge 120 procent.
- Jag ska ge hundraFEMTIO procent.
- JAG SKA GE TVÅHUNDRA PROCENT!!!

Mina vänner, man kan inte ge mer än hundra procent. Det är basic mellanstadiematte. Ni kan inte upphäva fysikens och matematikens lagar för att visa hur gärna ni vill impa med er pork loin au gratin avec du beurre blanc eller vad det är.

Och varför blygsamt stanna vid typ 110 procent som de flesta gör - om det är en tävling i vem som kan ge mest eller flest procent, säg att ni ska ge EN MILJARD procent. Eller STJÄRNSTOPP procent?!

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte hur du gör, men när jag steker mina köttbullar ger jag ALLTID minst en miljons triljon procent!! ;)

    SvaraRadera
  2. Ja men jag ger STJÄRNSTOPP SPEGEL SPEGEL HUNDRA GÅNGER MER ÄN VAD DU KAN SÄGA!!

    SvaraRadera