måndag 4 april 2011

Criminal Minds Suspect Boring Behavior

Nu har jag sett första avsnittet av Criminal Minds Suspect Behavior. Eller som den borde heta Criminal Minds The Usual Behavior - för det var verkligen exakt samma typ av kriminalserie som man sett sååå många gånger förut.

Jag fattar verkligen inte! Här har vi en serie där man säkerligen tröskat fram och tillbaka vad som kan vara ett riktigt kanonavsnitt. Just DEN storyn väljer vi tänker de. Toppförfattare, och de har ju inte bara Forest Whitaker utan även fina Janeane Garofalo som jag skrivit om tidigare. Man väljer något som tittarna verkligen kommer fastna för på en gång.

Så är det så...tråkigt. Hej formulär 1A:

Små flickor kidnappade. Två kroppar hittade efter två andra flickor. Crazy snubbe har spärrat in tjejerna. Polisgruppen brainstormar. På ca fem minuter kommer de fram till helt osannolikt scenario baserat på typ ingenting (en av de försvunna tjejerna gillade inte dockor):

"Ja! det måste vara så att det är en snubbe som förlorat sin dotter, som hade svart mamma, och har kidnappat en vit flicka som ska vara "docka" åt den andra flickan".

Datakvinna som samkör märkliga register i 10000 kilometer i timmen och kommer på tio sek fram till var snubben är.
Någon minut på slutet är känslosamt, en god cop håller fint tal. Comic relief på slutet när de skämtar med varandra. The end.

Man ska ju göra fyra-avsnitts-regeln innan man slutar se en serie, men jag är bara så osugen på att se resten.

4 kommentarer:

 1. Haha, bra recap! Dussinserie fast med bättre skådisar. Jag kör för övrigt med tre-avsnitts-regeln :)

  SvaraRadera
 2. Fyra kör jag med om jag verkligen anstränger mig, om det är en serie som blivit rekommenderad, och som jag tror att jag BORDE tycka om! Men tyvärr blir det så ofta att jag ändå lägger av efter fyra, trots att jag tycker det är okej. Modern Family, Community...

  Annars tre! (Det är ju en hel vetenskap det här...)

  SvaraRadera
 3. Känns inte som en fyraavsnittsregeln gäller på en oridnär procedural. Spara den regeln till serier med karaktärsdriven handling t ex The Killing som precis startat.

  SvaraRadera
 4. Hmm intressant det här med hur många avsnitt man ska se en serie. Kanske skriver mer om det.

  SvaraRadera