måndag 21 mars 2011

The Kennedys - ny miniserie på Reelz


3 april har miniserien The Kennedys premiär på amerikanska Reelz Channel. (Miniserie! Blotta ordet ger mig sådana 80-talsvibbar...tänk Lace!! Tänk alla miniserier som var filmatiseringar av tantsnusks-Judith Krantz!)

Anyway. Serien är i 8 delar och ska vara en realistisk skildring av John F Kennedy, Jackie Kennedy ovh resten av klanen, berättat som en slags Gudfadern-historia. Greg Kinnear ser riktigt lik ut som JFK, Katie Holmes spelar Jackie O och trots att hår och kläder så klart är perfekt tänker jag ändå bara "Titta där är Katie Holmes".

(Typiskt också att hon är den enda kvinnan som säger något i trailern, och då säger hon typ bara "I'm always behind you Jack", alltså kan något klippa en trailer då kvinnor kan få fler och vettiga repliker. Trailers - en enkönad värld. Se tex vad jag skriver här, om Falling skies.)

Nu är jag inte speciellt grym på amerikansk historia. Men man kanske blir om man ser den här! Säkert en fröjd för ögat i vilket fall. Och en stor glädje för alla uttråkade högstadieelever. OCH lärare. Som får se film istället för att sitta och lyssna och engagera sig i lektion. (Själv fick vi se den snuskiga och b-iga Grottbjörnens folk på historielektionerna. Det enda vi lärde oss var "knulltecknet" som alla killar gick runt och gjorde efter det.)

Ursäkta utsvävning. Trailern:Uppdatering! Eminenta Anna tipsar ju om att den ska gå på SVT, 9 april. Ett tips till alla trötta historielärare alltså, ladda dvd:erna! Mer här.

2 kommentarer:

  1. Och - ursäkta skamlös reklam för mig själv - ska visas i SVT bara dagar efter!

    http://thunmanstvblogg.blogspot.com/2011/03/kennedys-till-svt-i-april.html

    SvaraRadera
  2. But of course! Tackar!

    SvaraRadera