onsdag 16 mars 2011

Älskade Freaks and geeks - det här visste du inte!


Paleyfest heter ett slags tv-convention/mässa som verkar bortom alla ord underbar - skådisar och regissörer, manusförfattare och producenter förenas och har som ett slags stora uppsluppna presskonferenser för alla lyckliga som är på plats. Skvaller om kommande säsonger är något som det flitigt rapporterats om de senaste dagarna - Walking dead, True Blood och Parks and recreation var väl de som jag helst hade velat se.

Tills nu. För ett decennium sedan lades kanske den bästa tv-serien någonsin ner. Freaks and geeks. Och nu återförenades hela gänget, med undantag av James Franco. Magiskt.

För den som skrev på olika upprop under massa olika namn för att serien skulle släppas på dvd (jag).

För den som åkte till USA när denna dvd-box äntligen skulle släppas (jag).

Och för den som sedan sett exakt allt extramaterial på denna ljuvliga box var det så klart MUMMA att läsa rapporterna från Paleyfest och höra vad alla berättade så här i efterhand...


- John Francis Daley (nu Bones) var 13 år vid inspelningen och fick sin första kyss ("och erektion") i serien.

- Busy Phillips (Dawsons Creek, nu Cougar Town) likaså! (Med James Franco).


- När Judd Apatow fick reda på att serien skulle läggas ner skulle Linda Cardellini (ER) precis vara med i David Letterman för att promota serien. När hon fick höra att serien skulle läggas ner missförstod hon och sa "ska Letterman läggas ner?!".

Serien lades plötsligt ned. Om den hade fortsatt har Judd Apatow och Paul Feig följande idéer för säsong 2:

-"Bill" (Martin Starr, nu Party Down) skulle bli en "jock", sportkille alltså. (Starr spelade för den som inte vet en sådan klåpig ranglig sämst-på-gympa-supergeeeeeeeeeek, men Starr var faktiskt i verkligheten supersportig!)


- "Kim Kelly" skulle bli på smällen och samtidigt vara med i en skolpjäs.

- I premiäravsnittet skulle man få se "Lindsay" bli utburen från en Greatful Deadkonsert på en bår. ( I sista avsnittet drar hon nämligen iväg med Kim och några av skolans hippies (obs! En spelad av "Anna" i the OC!) på en Grateful Dead-turné istället för urtråkigt läger för smarta pluggiga ungdomar.)

James Franco bar ständigt om kring på svåra böcker av Proust. John Francis Daley hade inget könshår vid tillfället. Och mycket mer kan ni läsa här!

Älska Freaks and geeks!!!

1 kommentar: