onsdag 23 februari 2011

Parks and recreation - "It's where fun...meets awesome...meets agriculture!"

Gud vad roligt senaste avsnittet av Parks and Recreation var. Det går ju lite upp och ned, men den här gången skrattade jag högt flera gånger. Alltså de där radiopratarna...Därför måste jag tipsa den som inte har sett den än! I Sverige går den på fyran.

OM du inte har sett den - denna NBC-serie, som nu är inne på sin tredje säsong, handlar om Leslie Knope (Amy Poehler), ett extremt entusiastiskt kansliråd på parkförvaltningen i staden Pawnee i Indiana, och hennes kollegor - "sämsta assistenten någonsin", sura April (Aubrey Plaza), normala och gulliga Ann (Rashida Jones) och många andra sköna karaktärer. Nu i tredje säsongen har Rob Lowe (som jag påpekat tidigare, att se honom i en komisk roll är kanon!) och Adam Scott från Party Down, som ju är fantastisk.

Leslie vill göra Pawnee till en bättre plats att bo på men de motsträviga stadsborna får hennes projekt att hela tiden stanna upp.

Parks and recreation är en mockumentary, och påminner mycket om The Office i stilen (arbetsplats, jobbiga kollegor, generade, besvärade eller sarkastiska blickar direkt in i kameran) men man är även utanför kontoret, till skillnad från The Office.

En rolig detalj är att musik som förekommer i serien enbart kommer från radio, cd-spelare etc - aldrig soundtrack som ligger över bilder.

Här kommer lite klipp också - det strålande introt:


Här är en sneakpeak inför säsong 3 så ni ser vilka skådisar som är med:


Kolla på killen med indiskt utseende, han heter Aziz Ansari och uppträder på Chinateatern i Stockholm IKVÄLL. Och jag kommer inte vara där. FAN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar