onsdag 2 februari 2011

Lista på de mest kontroversiella filmerna och serierna

Zap2it har gjort en lista på de 27 tv-serier och filmer som har skapat de värsta kontroverserna i USA. I USA alltså. Man kan undra vad amerikanerna gör hela dagarna utom att förarga sig och threaten to sue left right and middle.

I alla fall. På listan fanns mest filmer, men även några serier. 24, kritiserade av människorättsorganisationer eftersom de skildrar tortyr som något mycket berättigat och nödvändigt - vilket är SJUKT och gör att jag faktiskt har lite svårt för serien.

Mest intressant var att det tydligen blev ett galet stort rabalder när Ellen DeGeneres karaktär Ellen kom ut som lesbisk i ett dubbelavsnitt. Högergrupper i USA lyckades alltså pressa ABC att släppa den historietråden, och vissa annonsörer drog sig ur (VILKA annonsörer, era ryggradslösa fega små arsel). Fräsche pastor Jerry Falwell kallade DeGeneres för "Ellen DeGenerate." ABC började lägga till en sådan där parental advisory warning-skylt innan vissa avsnitt. Men glorifiera tortyr, det har fan inga pastorer problem med! Suuuu-uuuuck.

Men detta avsnitt var det som under hela seriens gång fick högst tittarsiffror!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar