tisdag 23 oktober 2012

Måste skriva mer om Torka aldrig tårar utan handskar

Vill ha glad bild.
 Hörni ni lovar mig väl att ni har sett Torka aldrig tårar utan handskar?! Igår gick sista delen och jag erkänner gärna att jag, som så många andra, tokbölande mig igenom hela avsnittet. När Rasmus skriker "Rör mig inte!!" till Benjamin...alltså jag kunde inte ens sitta still. Och tårarna rann i tjugo minuter efter att avsnittet var slut. Visst, det är inte helt svårt för mig att bli rörd eller fälla en liten tår här och där. Men det här var helt extremt. Jag kunde inte sluta läsa vad andra skrev om på Twitter, i chatten med Jonas Gardell, överallt...de som överlevde, (en av dem är en av mina föräldrars bästa vänner - han är tydligen tackad i boken, undrar om han var med?), de som vårdade, de som var anhöriga...

Och det här kanske inte är så tv-relaterat som jag vill skriva om nu. Men homofobi. Alltså det är i princip det allra jävla konstigaste jag vet, hur FAN kan man vara emot att personer av samma kön blir kära i varandra/tänder på varandra...jag vet inte hur många utropstecken och frågetecken den meningen kräver egentligen... Men att det existerar sådana jävla trångsynta efterblivna idioter till människor som har problem med det, VARFÖR? VARFÖR?

På vissa sätt kan jag åtminstone ana varför folk är sexister (man tjänar på det om man är man) eller rasister (att frukta det okända, att vara rädd för det som är annorlunda, tja, det är förjävligt, men antar det sitter djupt i människan?) men att vara FUCKING HOMOFOB...jag fattar inte!!!? Vad i helvete kan det spela för roll, för någon?!

Om du är en person som tycker det är fel eller konstigt med bögar och flator, läs aldrig mer den här bloggen igen. Och snälla gå i terapi/läs på för du hör inte hemma i ett modernt samhälle och har uppenbart stora problem. Eller typ gå om dagis. Hej då.

Och så kollar vi på den här miniminidokumentären:


Grååååt!
 (Bara en sak jag inte gillar. Det är frasen "it's okay to be gay", det är så...som om man är snäll och tillåtande. Tycker alla som är gay precis lika gärna säga "it's okay to be hetero".)

Här är SVT-chatten med Jonas Gardell.
Här finns alla tre avsnitten av den fantastiska fantastiska serien på SVT Play. Se, eller se om!

4 kommentarer:

 1. Jag har också läst och kollat typ ALLT i samband med detta. Serien har påverkat mig jättejättemycket, dock inte så mycket så att jag fällt mer än nån liten tår (vilket är ovanligt för att vara jag, dock fällde jag inte heller en enda tår till downton abbey s05e05, du vet vad jag snackar om). Men en sak som stört mig med serien: Simon J Berger!! Han låter som han läser direkt från manus och spelar teaaater på Dramaten och jag pallar inte med sånt. Alltså karaktären har jättebra repliker och ska vara härlig och så och det hajar jag, men hur kan alla bara se förbi det faktum att det låter som han spelar i en skolpjäs? Vill gärna höra om någon annan också tänkt på detta!

  SvaraRadera
 2. s03e05 menar jag förstås!

  SvaraRadera
 3. Ah okej jag tror att det kan bero på det här problemet: av någon anledning har man valt att eftersynka Simon (tror jag-härde det av ngn i alla fall) - alltså att man spelar in replikerna i efterhand, i studio. Det gör att hans repliker låter märkligare och mer konstgjorda än de andras, man saknar den klang som om de sägs i rummet där de andra är och så vidare. Sedan tror jag att det kan vara en svår konst att spela någon som liksom spelar på stereotypen "fjolla". Det är ju en roll som en del väljer att efterlikna, att prata tillgjort feminint eller vad man ska säga.
  Fast jag för min del älskade Simon Berger och hans Paul! :)
  Och SCHSCHSCH om Downton Abbey! Jag och en kompis har som tradition att se alla avsnitt tillsammans och har inte hunnit dit än....

  SvaraRadera
 4. Oj, det var ju bra att veta så man kan förlåta lite. Att han säger sina repliker som han läser direkt från manus beror alltså på att han antagligen gör just det eftersom han lär stå i en studio. Men ändå, hade förväntat mig lite mer! Känner sjukt många "fjolliga" bögar och dom pratar inte så.

  SvaraRadera