torsdag 17 maj 2012

Kommande höstserier från CBS - Vegas, Elementary, Made in Jersey

CBS förnyade hela 19 serier och har därför inte presenterat så många nya serier - men en sitcom, Partners, och tre dramer i alla fall. Vi drar väl av de tre!

Elementary
...som i "Elementary, my dear Watson". Detta kända Sherlock Holmes-citat som han i och för sig aldrig yttrade i böckerna. För det här är ytterligare en Sherlock Holmes, en modern en. Nämen vänta....har vi inte precis sett en riktigt riktigt bra modern Sherlock Holmes, den brittiska? Jo men vi gör en till amerikansk! Fast Sherlock spelas av en britt!

Sherlock spelas i den här versionen av Johnny Lee Miller, som spelade mr Knightley i Austen-miniserien Emma (den med Romola Garai), eller, kanske mer känd som den svinataskiga sektledarmördaren Jordan Chase i Dexter förrförra säsongen. Hans Watson heter Joan Watson, jahaja för det är en snubba, och hon spelas av Lucy Liu.
Sherlock är här narkoman (jo men visst, i böckerna håller han på med morfin, i brittiska Sherlock nikotinplåster) i New York, hamnar på rehab i Brooklyn, och det är där han träffar Joan Watson. Aidan Quinn spelar polisen har samarbetar med.

Det låter ganska roligt. Och bra skådisval. Men när jag ser trailern tycker jag bara det ser ut exakt som en av de eviga CSI-serierna. Känns inte alls originellt eller kul. Vegas
Håll i hatten, med den här serien kommer alla jämförelser med Mad Men/Pan Am/Playboy Club etc, även om det kanske känns mer som Boardwalk Empire eller Magic City (som jag inte sett än).
Gangsters! 60-tal! Las Vegas!
Vegas handlar om den renhårige sheriffen Ralph Lamb (som var en verklig person) som kallas in från sin ranch för att städa upp i den syndiga och kriminella staden, framför allt för att bekämpa en Chicago-gangster som slagit ner sina bopålar i Las Vegas.
Dennis Quaid spelar Ralph Lamb, Quaid gör här sin tv-seriedebut. Av trailern att döma gör han det med den äran! Kul att se Carrie-Ann Moss igen. Annars vet ni, jag har svårt för våld och skjutande.Made in Jersey
Made in Jersey handlar om en street smart Jerseytjej (Janet Montgomery) som vill jobba sig upp på en tuff juristfirma på Manhattan - Kyle McLachlan spelar hennes chef. Det ska vara mer hyllande än hån av Jersey-livsstilen (vad som menas med det vet nog den som följer Jersey Shore).
Trailern innehåller inte så mycket, men öppningen -  tjena Legally Blond! Legally Blond råkar vara en favvofilm, så det kan väl bara betyda något bra. Nu gillar jag knappt några legal dramer (möjligen undantag för Suits), jag lägger ingenting i det förutom att det inte är min smak. Vi får se.


Så detta var CBS bidrag till höstens nykomlingar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar