lördag 3 mars 2012

Downton Abbey får en fjärde och femte säsong?!


Holy macaroni! Nej nu hörni damer och herrar läser jag ett rykte som är något att hänga i julgranen. Det säger att Downton Abbey, som för fullt spelar in sin tredje säsong (premiär januari 2013), ska få inte bara en fjärde utan även en femte säsong.

Detta är mystiskt. Julian Fellowes, skaparen, har tidigare sagt att tre säsonger, that's it. Och våra kära karaktärer kan ju inte åldras hur mycket som helst utan att man...ser att de åldras.

Enligt TV Line ska detta dock vara fallet. De i casten som ska ha skrivit på är Michelle Dockery (Lady Mary), Elizabeth McGovern (Cora), Hugh Bonneville (Robert), Joanne Froggatt (Anna) och Brendan Coyle (Bates).

De som inte har skrivit på än i alla fall är Dan Stevens (Matthew), Siobhan Finneran (O’Brien) och Jessica Brown Findlay (Lady Sybil).

Jag vet inte vad jag ska säga om det här - är det sant, så är det både härligt, då jag älskar serien, men med skräck, för att de ska dra ut på den och den ska bli dålig.

Och vad är Downton utan kusin Matthew?!

(Uppdatering - fick svar på Twitter precis att: "Gareth Neame, producenten, sa före säs 1 att de planerar för 5-7 säsonger" - så det verkar ju inte alls otroligt att det stämmer!)

5 kommentarer:

 1. Och inte heller Maggie Smith har skrivit på!!! Detta oroar mig MYCKET!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vill gärna tillägga VAD ÄR DOWNTON UTAN MAGGIE?!

   Vi hoppas att det inte är för att hon är rädd för att binda upp sig de sista gyllene åren utan att denna mäktiga kvinna är en stenhård förhandlare och att hon inte skrivit på enbart för att hon väntar på mer cash i kontraktet.

   Radera
  2. Det här ger ju inte direkt fler ledtrådar.

   http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2110826/Downton-Abbey-Dame-Maggie-Smith-looks-set-quit.html

   Radera
  3. Nä, men åååh, jag hoppas du har rätt och att hon bara är en tuffing vid förhandlingsbordet. Halva nöjet är ju hennes oneliners! Och jag kan förstå om du gråter i kudden om Dan Stevens inte fortsätter heller :)

   Radera
  4. Gråta i kudden är bara förnamnet...

   Radera