måndag 23 januari 2012

(O)Fräsch och (ej) nyskapande trailer för Top Model, TV3

Det här, TV3, tyckte ni var en bra och kul trailer för svenska Top Model:
Jag blir så jävla trött när jag ser den här trailern att jag knappt orkar vara rolig och sarkastisk. Om jag pallade det skulle jag skriva något i stil med "så fräscht nyskapande grepp - ba lättklädda heta tjejer som slåss med varandra, oj oj 80-talet ringde och ville ha sina roliga sexistiska catfight-skämt tillbaka" osv.

Men jag blir så deprimerad. Catfighten här är ett gammalt knep. Gammalt som gatan. Tjejer/kvinnor som bråkar, det är en härlig stereotyp som gärna används för att kunna tala om att kvinnor inte kan komma överens, funkar finfint när man vill vill håna kvinnlig ilska eller ovänskap, man (män) kan lite mysigt och enkelt härska genom att söndra osv. Vi har väl sett liknande skämt på kvinnors bekostnad i några hundra år skulle jag tro.

När kvinnor bråkar och har en sådan här catfight är själva tricket att det ska vara ineffektivt, roligt, sexigt.

När män bråkar - ja ni vet. Då blir det Mission Impossible och sammanbitna käkar och motorcyklar och blod och testosteron och coolt machoallvar, men vi, nej vi bara klädda i något avslöjande drar varandra i håret och skriker gällt. Kanske gör vi det i lera. Kanske insinuerar vi att vi ligger med den man som tittar på efteråt.

Som Jerry säger i Seinfeldavsnittet Summer of George när Elaine undrar varför män är så snabba att gasta CATFIGHT och götta sig när tjejer bråkar: “Because men think that if women are grabbing and clawing at each other, there’s a chance they might somehow…kiss”.

Suck.

Det MÅSTE gå att göra en bättre trailer för en modelltävling än ta till sådana trötta knep.


2 kommentarer:

  1. Säger igen - och just på catwalken är det roligare om de ramlar själva eftersom poängen inte är att slå ut de andra utan vara minst sämst så länge som möjligt.

    SvaraRadera
  2. Tunnelbanekampanjen är nästan ännu värre, och sedan den taglinen: "Fult spel har aldrig varit snyggare" - sedan när går Top Model ut på "fult spel"?

    SvaraRadera