onsdag 2 november 2011

Ikväll börjar Top Chef Texas

Austin, Dallas och San Antonio i Texas är spelplatserna i matlagningsrealitytävlingen Top Chef Texas den här gången.

"Go big or go home" är taglinen, och se fram emot extremt många blinkningar till denna fras i utmaningarna, det är ett tjat om "större, bättre" och det kommer vara laga mat till ÄNNU fler personer, på ÄNNU kortare tid och det ska vara ÄNNU godare.

Förvänta er utmaningar som att tillaga skallerormsgift, till gäster bestående av fångar på death row, och att man bara får plocka upp sina köksredskap genom att knipa om med skinkorna.

För Top Chef, precis som alla andra realitytävlingar, har gått mer och mer från sitt ursprungliga recept (!) att vara just en tävling där man ska laga den bästa maten, till att bli spektakel - som ANTM osv. Ibland känns det kul och lyckat, men ofta blir det bara så sjukt konstigt och orättvist, med helt löjliga tävlingar som inte har att göra med skicklighet alls...(är fortfarande sur över att min favvo Jen åkte ut i Top Chef All Stars på en helt löjlig tävling med dinosaurietema där de skulle laga frukost åt en massa snorungar på Naturhistoriska museet i New York, ena laget fick enbart använda mat från växtriket, andra enbart ENBART från köttisriket "t-rex-kost" alltså inte ens en jäkla persiljekvist eller litet citronskvätt.)

Men klart jag kommer kolla. Först ska man skala mer antalet från 29 kockar till 16 - många stackare som får dra på en gång alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar