fredag 14 oktober 2011

Work of art är tillbaka - med THE SUCKLORD!"I'm the Sucklord".

Alla förstår ju att någon som presenterar sig på detta sätt inte kommer åka ut ur en realitytävling så lätt.

För den som sett första säsongen av Work of art - tänk Project Runway fast konst. Typ EXAKT. För er som inte sett Project Runway och icke förstår den referensen: Work of art är en tävling i konst. Vi har ett visst antal konstnärer, men med olika inriktning - skulptörer, fotografer, illustratörer eller de som håller på med den knepiga och svårförståerliga (för mig) konstformen performance.

Vi har en mentor, en så slibbig fransman med en galen flottig comb over-frisyr att jag vrider mig av obehag - jag kommer minsann ihåg hur han stod och dreglade över förra säsongens snyggtjejs nakenfoton. Simon De Slemhög Pury heter han och är någon slags konstdealare.


Vi har en skitsnygg programledare med spexigt namn, China Chow, och som bär assymetriska tajta klänningar som oftast är snyggare än vad den kära Heidi Kortkort Klum brukar bära, och en jury. I varje avsnitt får deltagarna en utmaning, som i förra säsongen kunde vara allt från att göra något med hjälp av kasserade bildskärmar, till konstverk i parker, porträtt av en annan deltagare.
En person vinner utmaningen, en åker ut och hem.

Tillbaka till the Sucklord. Det är alltså en kille som har ett helt vanligt namn, men som presenterar sig på detta sätt. Som ett coolt artistnamn med skillnaden att man bara ville garva på ett respektlöst sätt när han ska presentera sig coolt och den andra personen bara "ehhh oh hi...Suckord? SUCKLORD?!". Men han gillar Star Wars och Sagan om Ringen och en en perfekt realitypersonlighet. Så även om han gör bort sig kommer nog producenterna (och en av dem är Sarah Jessica Parker!) lägga ett gott ord för honom!


Bland de 14 deltagarna har vi även hunketihunk- fransmannen Ugo. Ja, Hugo, utan H.
Vi har hippie-avkomman Jazz-Minh.
En döv kille från Malaysia.
En snubbe från någon avkrok som liknar en av bygalningarna från Deliverance (som som verkar duktig).

Och en tjej som ser ut som The Log Lady från Twin Peaks. Det är sant! Kolla,lika som bär!!


En av jurymedlemmarna är konstkritiker för New York magazine, Jerry Saltz heter han skriver intressant och roliga blogginlägg på Bravos sajt. Uppenbarligen får han försvara sig väldigt mycket från sina pretto konstpolare för att han gör det här...
Jag läste kommentarerna på hans blogg också, en löd så här:

I wish BRAVO would consider making a TV reality competition show for mime and performance artists! Then I would try out.

Hörni, låt oss hoppas att en liknande realityshow för mimare aldrig blir verklighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar