tisdag 12 juli 2011

Inför premiären av Project Runway säsong 9

Snart är det dags för premiären av Project Runway säsong 9! Project Runway tycker jag är en av de bästa realityserierna alla kategorier. Visst, det är ojämnt, förra säsongen var till exempel ganska tråkig och hemsk då det enda dramat man kunde frambringa var att måla ut stackars (ja stackars! Hon var inte värre än någon annan, bara hemskt framställd i klippningen!) Gretchen i värsta tänkbara dager.

Utmaningarna blir i bland också så krystade och bananas så man nästan glömmer bort att det handlar om kläder - men OOH så kul det är med utmaningar som att man ska göra kläder av tidningspapper, bildelar, godisbutiksinredning (där jag kommer ihåg att Rami gjorde en strålande klänning!) och blommor.

Det hänger ju så klart oerhört mycket på deltagarna. Många gånger har man lyckats fantastiskt bra med castingen. Låt oss för att hylla den nära förestående premiären av säsong 9 genom att minnas några favoriter!


- Christian "Fierce" Siriano från säsong 4. Varför ordet "fierce" kom att bli oerhört sammankopplat med Christian Siriano (i klippet nedan utelämnade de tyvärr mitt bästa: "I love Asians. Asians are fierce.":Säsong 4 var en av de bästa när det gäller minnesvärda och begåvade deltagare. Både Rami (som fick skäll för att han alltid gjorde "drapings" och grekisk-gudinne-klänningar), Chris March (mäkta tjock rolig man, gillar crossdressing, tokigt skratt, fått ett eget program) Jillian Lewis osv.

Men jag minns andra guldkorn:

Santino. Sjukt rolig (om än säkert outhärdligt jobbig i verkligheten). Hans Tim-imitation!:Laura Bennett. Fantastiskt vacker arkitekt och typ 7-barnsmamma som gjorde enkla men tjusiga kläder, skrev rolig och skarp Project Runway-blogg.

Så har vi Carol Hannah, "Meana Irina", Nick Verreros ( som även han gästbloggade roligt under förra säsongen)...och låt oss inte förglömma domarna!

Heidi Klum som gillar allt som är riktigt riktigt kort och riktigt riktigt tajt.
Typmening: "I like it when you see a little bit of the boob!".


Michael Kors: Han må vara konstant fejkbränne-orange i nyllet, men ack denna man är ett komiskt geni! Varför är han inte ståuppkomiker istället för att göra astråkiga tajta trikåkläder i brunt ("mocca" då)? Hans elaka sågningar är ett under av roliga metaforer, några i mängden:
“She looks like a Pole dancer in Dubai”
“She looks like an Amish Cocktail Waitress”
“She looks like a transvestite flamenco dancer at a funeral.”


Nina Garcia: Otroligt avmätt och sval. Man vill inte att hon ska luta sig tillbaka, göra en svepande gest med handen och säga "It's ALL over the place". (Detta med "all over the place" är något dåligt har man fått lära sig).

Och så har vi världens snällaste och raraste mentor - Tim Gunn, som själv har blivit en jättecelebritet. Medan man verkligen kan undra om hans råd alltid är så bra, så tvivlar jag inte på hans genuina engagemang för deltagarna.

Tillbaka till nya säsongen!
Man satsar alltid på gästdomare som ofta är oerhört kända och respekterade modeskapare vilket är väldigt kul, men också kändisar som inte alls är kända för att ha någon speciellt bra smak. Gästdomare säsong 9 inkluderar Kim Kardashian, Christina Ricci, Zoe Saldana och svenska Malin Åkerman.

Här möter du deltagarna. Premiär 28 juli!

2 kommentarer:

  1. Antar att du har full koll på denna sajt: http://www.tomandlorenzo.com/
    Annars är det sjukt pålästa och witty killar som dyrkar Project Runway. När säsongen börjar är det deras recaps man vill läsa.

    SvaraRadera
  2. Hmmm....tror jag har snubblat över den någon gång men hade definitivt inte så bra koll på den - tack för tipset!

    SvaraRadera