onsdag 25 maj 2011

Häxor är det nya svarta - The secret circle

Ingen har väl missat att häxor är den nya grejen i True Blood, häxor och faeries. Nu är ju jag sist i världen att skriva om CW:s nya serie The secret circle, men jag skyller på att jag gör det här inlägget eftersom det precis nu, några minuter sedan, kom en ny trailer för The secret circle, 6 minuter lång, och den avslöjar...ungefär allt i hela ploten.

Så se den inte om du inte är rädd för spoilers. Det känns inte som att man inte sett det förut i och för sig - snygga tjejer (där några är taskiga, några schyssta), snygga killar, kärlek (i glittrande skog, vänta har vi inte sett glitter-i-skogsglänta förut i en övernaturlig teenflick?!) och en mystisk gammal bok och hemliga sällskap så klart.

Den hemliga cirkeln är för den som missat ett gäng häxor, tänk high school-ålder. En ny tjej kommer utifrån, och nu är frågan vilka som vill henne gott och vilka som vill henne ont - allt medan ungdomarna experimenterar med sina krafter.

Nu var ju jag fruktansvärt svag för den gamla rullen från -96, Den onda cirkeln (The Craft på engelska) som handlar om...faktiskt nästan exakt samma sak. Men jag var då, och nu, väldigt intresserad av hur man använder häxkrafter när man är tonåring - liksom inte direkt bekämpa monster (vidriga Förhäxad/Charmed, blä) utan att byta hårfärg, få killen man är kär i att gilla en...och som vi ser i trailern nedan - öppna ett kärvande skåplås.

4 kommentarer:

 1. Jag såg inte att du också lagt upp, solly. Men guuu, jag är så glad för nya häxtrenden. Var helt galet förtjust i Den onda cirkeln. Precis som du.

  SvaraRadera
 2. http://thunmanstvblogg.blogspot.com/2011/02/sugen-pa-secret-circle.html

  SvaraRadera
 3. Ja! Den onda cirkeln var sjukt bra!
  De var så otroligt taskiga, tjejerna, när de vände sig mot hon som var huvudperson. Kommer du ihåg när hon satte på tv:n och det var ett nyhetsinslag som handlade om att hannes familjs flyg hade störtat och alla dött...och så var det bara taskigt trolleri! Crazy-tjejen, som spelades Fairuza Balk var väldigt bra också tyckte jag. Var tog hon vägen?

  När man var yngre var det väldigt lockande med häxeri. Läste du Juliane och jag av Inger Edelfeldt?

  SvaraRadera
 4. Jag ville vara bästis med Fairuza Balk! Bara hennes släpiga sätt att prata gjorde att jag fick mysrysningar! Ja, vad hände med henne? *måste googla*

  Jag minns Julianne och jag vagt. Tyvärr. Inger Edelfeldt är annars precis hur bra som helst för unga tonårstjejer.

  SvaraRadera