torsdag 24 mars 2011

Titanic blir tv-serie! Görs av Downton Abbey-Fellowes

...eller Titanic blir tv-MINIserie, i fyra delar.

Alltså jag säger då det, miniserien är det nya svarta! Och det är riktigt stora skådisar som gärna säger ja till att medverka i miniserierna, inte bara i The Kennedys, utan se bara på HBO:s nya Mildred Pierce, med Kate Winslet (premiär 27 mars, verkar ju otroligt bra, men för tragisk för att jag ska orka se den tror jag...läs mer här).

Men tillbaka till Titanic. Det är ingen mindre än Julian Fellowes som ska skriva den, och det är ju han minsann som gjorde fantastiska Downton Abbey (inte missat va?! Fortfarande på SVT, se se se) och Gosford Park, för att nämna ett par. Alla som sett Downton Abbey kan förstå att Fellowes är mycket intresserad av dynamiken och relationerna mellan samhällsklasserna, och det kommer vara en stor poäng i Titanic-serien.

Man ska börja filma i Ungern under våren om allt går som det ska. Det är meningen att serien ska sändas i samband med hundraårsjubileumet (eh inte jubileum men ja hundraårsdagen då) av när Titanic sjönk, vilket var i april 1912. Om nästan exakt ett år.

Man har inte tillkännagivit skådisar, men Helen Mirren och Romola Garai (Emma) är sedan tidigare Fellowes-favvosar. Läst på Tvsquad.

Åh vad jag ser fram emot det här! Älskar Downton Abbey, fascinerad av Titanic. Måste bli bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar