lördag 26 februari 2011

Ännu en superhjälteserie - "Powers"

FX har beställt en pilot av serien Powers, enligt Hollywoodreporter. Det var från början Sony som hade optionen och skulle göra en film, men den blev inte av. Men nu är det alltså grönt ljus för tv-piloten!

Det här är faktiskt ännu en serie om superhjältar. Det verkar som att det är många som går på den linjen, men själv tycker jag inte att jag har sett något lyckat sedan första säsongen av Heroes. The Cape var horribel, No ordinary family orkade jag inte se mer än ett och ett halv avsnitt av - det är möjligt att den tog sig, jag orkade i vilket fall inte se mer.

Powers bygger alltså på serien med samma namn, av Brian Michael Bendis och Michael Avon Oeming. Den gavs först ut av Image Comics, och sedan mer välkända Marvel Comics. Powers handlar om en värld där det finns ganska många med superkrafter. Huvudpersoner är två poliser som heter Christian Walker och Deena Pilgrim. De löser mord i de fall där "powers" är inblandat - dvs folk med superkrafter.

En av förebilderna till hur Powers ser ut var Taxi Driver - dvs en ganska mörk värld. Den här världen ska enligt skaparna "vara en av huvudrollerna". Man ville också att superhjälteklichéerna skulle ses "genom polisernas hårda ögon" (bra direktöversättning av mig där - "hårda ögon?! "the harder eyes of the cops".). En lustig detalj är att vissa ikoniska artister eller nyckelpersoner i musikhistorien har varit inspiration för historier och händelser i Powers. "Retro Girl" baseras på Janis Joplin. "FG-3" är the Fugees.

Powers har en mäktig hemsida, P! Online, som ni ser parodierar E! Online.

Charles Eglee (The Walking Dead, The Shield) skrev piloten. Michael Dinner (Sons of Anarchy and Justified-piloterna) ska regissera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar